1 maj 2022
18:00

Bälaryds IK/Aneby SK

Referat: Höreda GIF (9-m) - Bälaryds IK/Aneby SK

U-laget åkte på en tung förlust i seriepremiären borta mot Höreda GIF U. Matchen spelades dock inte på Höredavallen som brukligt är utan det fick bli Ränneborgs konstgräs då gräset ute i Hörreda ännu inte är speldugligt. Den sena våren är självklart orsaken till detta. Höreda vann till slut med 1-0 (1-0) och coacherna Liam Lindstrand och Hugo Jarl var båda besvikna på resultatet efter matchen. De rapporterar att killarna gjorde en bra match och att resultatet inte speglar matchbilden särskilt väl. Vi skapade tillräckligt med lägen för att ha kunnat vinna matchen istället för den snöpliga torsk som det nu blev istället. Höredas segermål kom i minut 38 genom Robert Eek i en förstahalvlek som var spelmässigt jämn. Hugo och Liam berättar att vi sedan växlade upp efter paus och hade ett spelmässigt övertag i andra halvlek och skapade flera fina lägen som vi borde ha förvaltat bättre. Men detta var en sån där match där bollen inte ville in. Förhoppningsvis sitter avsluten nästa gång istället. Plusbetyg ges till hela laget för en bra insats på det stora hela. Dobbfördelning: